dilluns, 10 de novembre de 2014

AMBULÀNCIES BINZ i C. MIESEN al 1980A la visita que vàrem fer a la INTERSCHUTZ 1980 hi exposaven dos fabricants de vehicles d'assistència sanitària alemanys, es tractava de BINZ i de C.MIESEN. Ambdós fabricants equipaven tot tipus de carrosseries sobre xassís Mercedes Benz (la major part) per a utilització com a vehicles d'assistències sanitàries  en diferents nivells, des del transport adaptat no urgent, fins les ambulàncies per a emergències medicalitzades, el que ara coneixem con a SVA (ALS en anglès i NAW en alemany). 

En el cas de BINZ, que va començar la seva activitat al 1936, l'empresa continua fabricant adaptacions sobre tota classe de xassís i marques com Opel Ford o Range Rover, i també fabrica limusines de luxe, vehicles funeraris i vehicles per les forces de seguretat i policia. Amb una producció anual que supera els 1000 vehicles de tota mena, BINZ, també fabrica per encàrrec d'altres marques com a OEM (Original Equipment Manufacturer). La Christian Miesen, també continua fabricant vehicles especials, però en aquest cas, sols pel  mercat de les Emergències amb una amplíssima gama de producte sobre qualsevol xassís. Fundada al 1870 a Bonn, al llarg d'aquests 144 anys d'existència s'ha especialitzat en  una amplíssima gama de vehicles per assistència sanitària principalment. Com a curiositat, el representant de la firma alemanya a Suïssa no es altre que ROSENBAUER SCHWEIZ AG, que tots ja coneixeu perfectament. 

  
A continuació exposo els diferents catàlegs que els fabricants ens facilitaren en aquella visita i algunes imatges pròpies dels dos expositors.
Estand de la BINZ
SVA dels bombers de Hannover - BINZ

Estand de la C.MIESEN


 CATÀLEGS DE BINZ - 1980

Catàlegs de la col·lecció privada de Manel Biete

Imatges de les ambulàncies BINZ dels Bombers de Frankfurt.


A petició dels Bombers de Frankfurt, Neoplan i Binz van dissenyar aquesta ambulància. En varen fer 3 en total, el resultat del qual sembla no va agradar i no en varen fer mes. 


Ja a la INTERSCHUTZ 2015, varem veure aquests vehicles.


CATÀLEGS DE C. MIESEN

I a la  INTERSCHUTZ 2015 el carrosser exposava aquestes meravelles - Imatges de Manel Biete
I també unitats actuals

Imatge cedida per Uwe Gompf, INTERSCHUTZ 2010 Leipzig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada