dimecres, 24 de setembre de 2014

FAUN - CONSTRUCTOR DE GEGANTS I DE PETITS TAMBÉ


 
 
 
Fundada al 1845 a Nuremberg, per Justus Christian Braun, es va convertir en la FAUN (Fahrzeugfabriken Asbach und Nuremberg) al 1918.
 
Al 1986, la família Schmidt, propietària, es ven l'empresa a la Orenstein & Koppel, de construccions mecàniques i la divisió de vehicles municipals, segueix actualment com una empresa del grup Kirchhoff, i al 1990 la resta de l'empresa la compra al 100% l'empresa japonesa especialista en grúes mòbils, TADANO Ltd.
 
D'ençà el 2012 la companyia es diu TADANO FAUN GMBH.
 
Com moltes altres companyies varen fer, FAUN era la plataforma ideal per la construcció de vehicles de gran potència per vehicles ARFF per aeroports, de tal manera que presentava catàlegs amb unitats com si fossin construïdes íntegrament per ells, però es dona la circumstància que uns anaven equipats amb motors Mercedes Benz, altres amb motors DEUTZ, i en quan a la part d'extinció, uns els equipaven Magirus, altres Metz i també TOTAL.
 
Els catàlegs següents pertanyen a vehicles dels anys 70, actualment superats per les noves generacions de ARFF, però que en el seu moment, varen significar una autèntica revolució.
 
 
 

 
 
 
Catàlegs de la col·lecció privada de Manel Biete
 
FAUN - MAGIRUS FL-8 - imatge de la xarxa . Autor desconegut
 
 
 
  
 
 

 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada