dissabte, 4 de juliol de 2015

INTERSCHUTZ 2015 - UNA VISITA ESPECTACULAR
Desprès de 35 anys, quan al 1980 ens vàrem apropar a la INTERSCHUTZ , la diferència entre el que s'hi exposava, la quantitat de visitants, el nombre d'expositors, i l'espai dedicat al motiu, puc afirmar que ha estat simplement espectacular. Per qui vulgui saber més de la Fira de Hannover, integrada a la Deutsche Messe, pot consultar les dades aquí .

I també com a curiositat, dels Bombers de la Hannover Messe, aquí. 

Les xifres que dona la organització, un cop finalitzat l'esdeveniment, son aquestes:  
  •  - 157.000 visitants
  •  - 106.000 metres quadrats, o sigui uns 14 camps de futbol de 100 x 75 metres, o la quarta part de tota la Fira de Barcelona (Montjuïc i Gran Via junts)
  •  - 1500 expositors de 51 països
  •  - Països amb més expositors per ordre : Xina amb 121, Itàlia i USA amb 90 cadascun
  •  -  Nova convocatòria de la Interschutz : 15 al 20 de Juny de 2020
L'esdeveniment, tenia 3 espais ben determinats, el primer, l'àrea de demostracions, on amb un programa diari que començava a les 09:00 del matí i acabava a les 17:00 hores, els constructors, els bombers de Hannover i altres, feien tasques demostratives dels nous vehicles i eines d'extinció, rescat, excarceració i salvament , tot amb foc real.


Una dotació dels Bombers voluntaris del municipi de CREMLINGEN en una prova d'extinció d'un vehicle en flames.


Dos dels vehicles dels Bombers de Hannover que participaven a les proves i exhibicions

Un altre vehicle dels Bombers de Hannover, en aquest cas un braç Bronto de 44 metres


El segon espai, eren els grans espais tancats "Halle" o pavellons  on els expositors presentaven els seus  serveis, productes i vehicles. Dels 26 pavellons de la Fira, la INTERSCHUTZ n'ocupava sis.

El tercer espai, situat a l'explanada de la torre Hermes, s'hi exposaven preferentment els vehicles de grans mides, els braços hidràulics, les escales telescòpiques i tot allò que no estava als grans espais tancats. 


Aquí teniu unes imatges preses per mi, des de la torre HERMES, de 60 metres d'alçada, que us donaran una idea del que hi havia exposat sols a l'explanada gran  de la Fira de Hannover. 

 
La Torre HERMES
Tot i que no hi han xifres oficials, calculo en més de 300 vehicles de tots tipus els que s'han exposat, i no sols terrestres, doncs també hi havien helicòpters i vaixells petits.   

A part dels expositors, i com a les darreres edicions, hi havien les entitats socials, com la Deutsche Rotes Kreuz, les Asociacions de Bombers (Deutsche Feuerwehr Verband) i també la THW (Rescat i Salvament Tècnic Alemany), i per suposat els propis cossos de Bombers.

Berlin, Augsburg,  el cos de Bombers Federals Militars (Bundeswehr), i en un lloc destacat el cos dels Bombers de Hannover, que amb un estand dels més grossos, exposava diversos vehicles, entre ells els nous HLF-20 Magirus sobre xassís Mercedes Benz Econic, que han estat lliurats al cos en nombre de 16, per substituir els mateixos HLF-20 de la anterior sèrie.

  
També hi exposaven un nou ELW (vehicle de comandament, control i comandament) carrossat per GIMAEX

 


i finalment vehicles històrics

Així com la col·lecció a escala 1/87 sencera dels vehicles que formen el cos del  Feuerwehr Hannover i els Freiwillige Feuerwehr Hannover
En les properes setmanes, i aquest cop per tipus de vehicles, aniré penjant les imatges corresponents així com els catàlegs oficials que he pogut obtenir a la fira. Espero que us agradi.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada