diumenge, 26 d’octubre de 2014

MERCEDES BENZ - MOTORS, PLATAFORMES I DIVERSITAT PER A ELS BOMBERSHem arribat a un gran entre els més grans. Però Mercedes Benz, Daimler  Benz o les diferents marques que han estat part de la marca, han fabricat mai cap vehicle de bombers? ; doncs segons la pròpia Mercedes Benz explica en el catàleg següent que, al 1888, Gottlieb Daimler va construir la primera bomba d'incendis accionada a motor.

 Com ja he comentat  a l'encapçalament d'aquest bloc, la meva intenció es compartir públicament tota la informació que he acumulat al llarg dels darrers 45 anys, mitjançant els documents, catàlegs oficials, fulls tècnics, imatges pròpies o de col·laboradors que m'ajuden per al gaudi de tots els que em seguiu, i als que us estic immensament agraïts.

Un dels meus recents col·laboradors es en Peter Snellen, que des d'els Països Baixos m'ha lliurat per compartir un document excepcional que parla del lliurament, al 1930, de 29 vehicles sobre xassís Mercedes Benz equipats per Karl METZ de Karlsruhe, per el Cos de Bombers de Lisboa, a Portugal,  de 5 tipus diferents:
  • 2 unitats per als Comandants
  • 5 unitats per als caps de Companyies
  • 5 unitats per els torns de sortides
  • 15 unitats extintors 
  • 2 unitats amb tanc extintors I també part d'un catàleg de la Mercedes Benz en col·laboració amb la Karl METZ, de l'any 1952.

Tot seguit, us poso un catàleg oficial de Mercedes Benz de l'any 1972, en el qual la pròpia marca, explica quin ha estat cadascun dels constructors especialitzats que va muntar cada vehicle fotografiat.

En aquest cas, s'hi poden veure vehicles manufacturats per Rosenbauer, Metz, Ziegler, De Boer,  Bachert, Total, Minimax, Kronenburg, Camiva, Nummela, Ruthmann, SEP, Gugumus-Charton, Matra, Kaiser, Kirsten i MFL, tots ells en una àmplia gama des de tancs, escales, grues, químics, i d'assistència en carretera.

A les darreres 2 planes del catàleg, Mercedes Benz fa un compendi dels diferents tipus de vehicles que s'hi fan sobre els seus models i xassissos, des de les ambulàncies, fins els vehicles aeroportuaris, passant pels de la Policia i els de serveis de neteja, tot un ventall prou ampli per satisfer les necessitats de qualsevol ciutat, empresa o institució.


Catàleg de la col·lecció privada de Manel Biete 

INFORMACIÓ DELS MOTORS I DELS XASSIS MERCEDES BENZ PER A VEHICLES DE BOMBERS

Catàleg MERCEDES BENZ del 1972 dels xassís i motors específics per a vehicles de Bombers. De la col·lecció privada de Manel Biete.Com es pot constatar, DAIMLER-BENZ no escatimava recursos en la producció de material tècnic i de promoció comercial per als seus clients.


Publicitat de Mercedes Benz al llibret del Centenari dels Bombers d'Hamburg
CATÀLEG CONJUNT MERCEDES BENZ - METZ DE LA PRODUCCIÓ SEGONS NORMA DIN

En un esforç més per fer arribar la informació al client objectiu final, els cossos de Bombers, la DAIMLER-BENZ també va fer un catàleg específic al 1972 en el qual presentava tota la producció de vehicles amb la superestructura construïda per METZ , en base a la NORMA DIN 14 502 Bl. 1, que per ser força singular, exposo tot seguit. 


 
Catàleg de la col·lecció privada de Manel Biete  

CENTRE DE COMANDAMENT SOBRE AUTOBÚS O-305 MERCEDES


Catàleg de la col·lecció privada de Manel Biete 
Espai Mercedes Benz a la Interschutz 1980 - Imatges preses per Manel Biete


Adhesiu del stand Mercedes 


Les següents imatges, de les quals desconec l'autor, varen ser preses en alguna INTERSCHUTZ anterior a la del 1980.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada