dimarts, 11 de novembre de 2014

ANTONICELLI - SUCCESSORA D'ASPI-TAMINI

Al 1964, a la província italiana de Milà, es constitueix la ANTONICELLI, gaudint dels més de 70 anys d'experiència de la predecessora ASPI-TAMINI, continuant la fabricació de tota mena de vehicles per els serveis urbans, entre els quals sobre surten els vehicles contra incendis.

Al Museo Carate-Brianza hi tenen, entre altres joies, aquest Mercedes-Benz 24-100-140 del 1924 equipat per TAMINI. Imatge de la web del Museo, que podeu consultar en aquest enllaç:

http://www.vvfcarate.it/mvpi/ITA_Mezzi_Epoca_Autopompe.htm


Una característica d'aquesta empresa, es que produeix les seves pròpies bombes contra incendis, en bronze, amb més de 10 models diferents, amb unes capacitats de 400 a 10.000 litres/minut.

Actualment, no hi ha constància de l'existència de l'empresa, però sí d'una empresa MALECO, que dona assistència tècnica i recanvis dels productes fabricats per ANTONICELLI.


Model FIAT del 1906 de ASPI-TAMINI. A sota, FIAT 300 poli-extintor amb  tancs d'aigua, escuma i pols, i dos canons servo controlats, un per pols i l'altre per aigua-escuma. Bomba combinada d'alta i baixa pressió en bronze. Catàleg de la col·lecció de Manel Biete. Anys 70 finals.
 
 
Auto bomba en estat original.
 
 
 

El mateix després de la seva remodelació.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada