dissabte, 13 de setembre de 2014

E - ONE - L'INTRODUCTOR DE LES ESTRUCTURES EN ALUMINI EXTRUSIONAT ALS USA
La companyia Emergency One, E-ONE com es fan dir, es va fundar al 1974 a Ocala , Florida, amb l'objectiu de fer arribar al mercat la construcció dels seus vehicles en alumini extrusionat, material que fins llavors no s'havia utilitzat en aquest sector.
Fins aquell moment, tots els altres constructors de vehicles d'emergències ho feien amb acer.
La gran avantatge d'utilitzar l'alumini era per un costat, la lleugeresa del material, la durabilitat en el temps, i la facilitat en el manteniment o reparació en cas d'accident, donat que tota la construcció es modular. 
Tot i això, E-ONE ja va oferir el seu catàleg de vehicles construïts tant amb alumini com en acer inoxidable (grau de corrosió marí).

Primer vehicle fabricat al 1974 tot en alumini per E-ONE - Imatge oficial E-ONE
 
Portada del pòster mural a 2 cares E-ONE, dels primers que varen editar. Col·lecció particular de Manel Biete.
Com es pot observar, el braç es un Simon Snorkel S330. 


 

 
 


 
1999
 
 
 
 
 


Catàleg general d'E-ONE de 1999 - Col·lecció privada de Manel BieteCatàleg general del 1999 editat per BRONTO SKYLIFT sobre xassís d'E-ONE - Col·lecció privada Manel Biete 

Amb aquest magnífic catàleg que BRONTO - SKYLIFT va editar sobre els vehicles fabricats per E-ONE amb els braços articulats del primer, es podien veure totes les prestacions dels vehicles i dels braços articulats. En aquells moments, en els quals Simon Snorkel ja havia desaparegut, la aposta de BRONTO pel mercat dels USA on encara hi havien constructors de braços articulats, va ser molt potent.

Actualment però, dels quasi 50 constructors de vehicles per a bombers que hi ha als USA, només dos  ofereixen braços articulats, essent la oferta de escales telescòpiques amb o sense plataforma totalment majoritària, i E-ONE torna a tenir els braços BRONTO com una opció a la seva plana web, doncs desprès que PIERCE representès a la BRONTO des de 2011, al 2014 E-ONE va a tornar a tenir l'exclusiva als USA i Canadà.


IMATGES OFICIALS DE E-ONE. ANY 2000 APROXIMADAMENT  -  COL·LECCIÓ PRIVADA DE MANEL BIETE 

I fins aquí, el que m'és possible afegir de la marca E-ONE, recomanant-vos acabar de veure la informació a la plana oficial d'E-ONE.Recentment, he pogut confirmar l'existència d'una companyia escocesa amb exactament el mateix nom, però amb un logo totalment diferent. Data del 1989 i no sembla tenir res a veure amb la E-ONE d'aquesta entrada del "Camions de Bombers". Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada