dimarts, 24 de juny de 2014

BACHERT - FABRICANT DE CAMPANES D'ESGLÈSIA I DE CAMIONS DE BOMBERSAl 1830, els germans Bachert varen fundar a la antiga ciutat de Kochendorf, avui Bad Friedrichshall, a Alemanya, la tercera més gran companyia per a la fabricació de camions de bombers, que acabaria en mans del conglomerat IVECO - MAGIRUS al 1987 produint els seus vehicles a la planta de Weisweil. Al 1989 la fàbrica va ser tancada i venuda, però la tecnologia va ser retinguda i actualment la Bachert, torna a estar activa sota la marca BACHERT - KIRCHGÄSSNER.

http://www.bachert-feuerwehrtechnik.de/index.php?lang=en&style=bachert

Però abans de que passés a mans del Grup IVECO, la planta de Weisweil va estar uns anys fabricant vehicles amb la marca GFT - (German Fire Trucks - o Geisselmann Feuerwehr Technik), i si aneu a l'entrada de GFT, ho podreu comprovar també.

Com deia mes a munt, BACHERT fabricava campanes de bronze per a esglésies, exportant aquestes arreu del mon, tant a Amèrica del nord i del sud, com a Àfrica (Etiòpia, Tanzània, Nigèria, etc. ) com al continent d'Àssia (Australia, Filipines, Nova Guinea, Indonèssia), a més a més de les que instal·lava a la pròpia Alemanya, a Hamburg, München, Frankfurt, etc. etc.

                      
FLF - VEHICLES ESPECÍFICS PER AEROPORTS
  
El que veurem aquí, principalment son els vehicles sobre xassís especials, com el construït sobre FAUN i SCAMMELL NUBIAN  6 x 6 següents:
Imatge cedida per Wolfgang Rotter

SCH, TF, LF i TLF VEHICLES EXTINTORS  

Amb la denominació LF - 8 , (Lösch Fahrzeug - Vehicle extintor) segons les normes DIN, s'identifiquen els vehicles de bombers que sense incorporar tanc d'aigua (no sempre es així) estan equipats per una primera assistència tècnica. En qualsevol cas, disposen d'una motobomba per actuar contra el foc sempre i quan es disposi de fonts d'aigua externes.


LF-8


LF-16El mateix vehicle, pro sobre xassís MAN pels Bombers de Nürenberg. Imatge cedida per Wolfgang Rotter

TLF-16

TLF-16 - Imatge cedida per Wolfgang Rotter
TLF-8/18
TRO - TLF (TROCKEN WASSER)

RW - SW - GW


LA - BRAÇ MONITOR D'AIGÜAVersió avançada amb gran tanc d'aigua del LA Bachert. Imatge cedida per Wolfgang RotterESCALES I VEHICLE DE MANTENIMENT DE CATENÀRIES FERROVIÀRIES
BACHERT I LES FORD TRANSIT


Aquest es el fulletó específic per els xassís FORD TRANSIT que BACHERT va fer, amb versions TSF (vehicle extintor amb motobomba), SW 2000 per transport de mànegues i GW per emergències diverses amb generador elèctric.  CATÀLEG GENERAL BACHERT 1983 - VEHICLES AMB TANC

Imatge cedida per Wolfgang Rotter

Imatge cedida per Wolfgang Rotter
 

ANUNCIS DELS REPRESENTANTS DE BACHERT


Anunci publicat al llibret del Centenari del Cos de Bombers de Hamburg

     

L'agent de BACHERT a Suïssa va ser la societat SICLI. Anuncis publicats a la revista dels cossos de Bombers suïssos als anys 1979 i 1980Tots els catàlegs de la col·lecció privada de Manel Biete

3 comentaris:

 1. No sabia que Bachert se la havia quedat IVECO-MAGIRUS. Més aviat creia que havia sigut Rosenbauer

  ResponElimina
  Respostes
  1. Totes les fonts que he consultat així ho indiquen. Fins i tot em vaig sorprendre de que la marca Bachert actualment seguís activa.

   Elimina
 2. www.bachert-feuerwehrtechnik.de

  ResponElimina